Research Congress

Educational Aspects of Art Education
Tuesday, 17th July 2007, HEIDELBERG, Germany

10am
Opening of the congress
Prof. Dr. Michael Austermann, Rector University of Education Heidelberg, Germany
Prof. Dr. Doug Boughton, World Vice President of InSEA, Northern Illinois University, USA
Prof. Dr. Angelika Plank, President of InSEA Europe, Kunstuniversität Linz, Austria

Introduction
Prof. Dr. Carl-Peter Buschkühle, Justus-Liebig-University, Gießen
Prof. Mario Urlaß, University of Education Heidelberg
Prof. Dr. Joachim Kettel, University of Education Karlsruhe

From 11am to 1pm
6 presentations a 30-minutes in two blocks followed by a 10-minutes open panel discussion

From 11am to 11:30am
Mehrzweckhalle
Prof. Dr. Carl-Peter Buschkühle, Germany
Aula
Prof. Dr. Joachim Kettel, Germany

From 11:40am to 12:10am
Mehrzweckhalle
Prof. Mario Urlaß, Germany
Aula
Dr. Jussi Mäkelä, Finland

From 12:20am to 12:50am
Mehrzweckhalle
Prof. Dr. em. Helga Kämpf-Jansen, Germany
Aula
Prof. Dr. Fernando Hernández, Spain

From 1pm to 2:30pm
Lunch break

From 2:30pm to 3:50pm
4 presentations a 30-minutes in two blocks followed by a 10-minutes open panel discussion

From 2:30pm to 3:00pm
Mehrzweckhalle
Gerd-Peter Zaake, Germany
Aula
Prof. Helmi Vent, Austria

From 3:10pm to 3:40pm
Mehrzweckhalle
Prof. Dr. Raimar Stielow, Germany
Aula
Prof. Dr. Ricardo Marin, Spain

From 3:50pm to 4:30pm
Coffeebreak

From 4:30pm to 6:30pm
6 presentations a 30-minutes in two blocks followed by a 10-minutes open panel discussion

From 4:30pm to 5pm
Mehrzweckhalle
Prof. Dr. Kevin M. Tavin, USA
Aula
Dr. Christiane Brohl, Germany

From 5:10pm to 5:40pm
Mehrzweckhalle
Jun. Prof. Dr. Christa Rittersbacher/Dr. Peter Buck, Germany
Aula
Prof. Timo Jokela, Finland

From 5:50pm to 6:20pm
Mehrzweckhalle
Dr. Iwan Pasuchin, Austria
Aula
Prof. Dr. Folkert Haanstra, The Netherlands

From 6:30pm to 7pm
Conference wrap-up and perspectives of further co-operation

From 7pm
Get together

News

Congress epilogue
The Congress publication will be published in early 2008
Congress photo album
Statistics
Feedback

UNESCO
Road Map of Arts Education (german version)
Lisbon 6.-9. March 2006
PDF (34KB)

Excerpt of Road Map - Research on Arts Education, and Knowledge Sharing
PDF (34KB)

InSEA, ISME, IDEA
Joint Declaration
PDF (34KB)

World Creativity Summit
Hongkong
, July 2007
PDF (34KB)
Photo (988KB)

Auspices
The congress will take place under the Auspices
of German Commission
for UNESCO [DUK], Bonn.

 
print page